Vinska kraljica Slovenije na berlinskem sejmu Grüne Woche

Prva naloga kot Vinsko kraljico Slovenije me je vodila na tuje! In sicer v Berlin, na 79. mednarodni sejem prehrane, kmetijstva in hortikulture »Zeleni teden« (Grüne Woche), na katerem je sodelovala tudi Slovenija pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo in okolje. Udeležila sem se uvodne slovesnosti ob odprtju berlinskega Zelenega tedna, na kateri so se zvrstili številni govorniki s področja kmetijstva, med njimi tudi evropski komisar za kmetijstvo in razvoj podeželja g. Dacian Cioloş. Posebno vlogo je imela na sejmu Estonija, saj je kot letošnja država partnerica pripravila zanimive kulturne točke, ki so popestrile program ter vse prisotne pogostila s tradicionalnimi estonskimi dobrotami.

27_GW 31_GW

Naslednji dan, na prvi dan sejma, sem kot Vinska kraljica Slovenije prestavljala Slovenijo na razstavnem prostoru, ki je bil v letos v znamenju medu. Ministrstvo za kmetijstvo in okolje je skupaj s slovenskimi čebelarji predstavljalo Slovenijo in njeno čebelarsko tradicijo, medene izdelke in apiturizem. Poleg medu predstavljali tudi našo tradicionalno kuhinjo in seveda odlična vina! Prvi sejemski dan je bil namenjen obiskom in srečanjem ministrov. Na slovenskem razstavnem prostoru so se z našim ministrom g. Dejanom Židanom in našo veleposlanico v Nemčiji go. Marto Kos srečali številni tuji kmetijski ministri. Med pogovori so pokušali medene dobrote, Vinska kraljica Slovenije pa sem jim predstavila in ponudila kozarec slovenskega vina, nad katerim so bili navdušeni!

02_GW 23_GW

Prisotnost na takem dogodku je bilo enkratno doživetje! Spoznala sem ogromno zanimivih ljudi, pri katerih lahko najdem navdih za prihajajoče projekte, razširila sem svoja znanja ter nabrala mnogo dragocenih izkušenj. Hvaležna sem za to priložnost, ki mi jo je omogočilo Ministrstvo za kmetijstvo in okolje in seveda Pomurski sejem, posebej predstavniki, s katerimi sem bila v Berlinu – ga. Mateja Jaklič, g. Janez Erjavec in g. Boris Erjavec. Skupaj smo si ogledali tudi z zimskim soncem obsijan Berlin, ki me je navdušil.

Foto utrinki na stani Ministrstva za kmetijstvo in okolje.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s