Sprejem uspešnih občanov Občine Ajdovščina in razglasitev protokolarnega vina

untitled-8778Občina Ajdovščina vsako leto pripravi sprejem za občane, ki so v preteklem letu dosegli uspehe na kulturnem, športnem, tehničnem, znanstvenem ter na drugih področjih. Občina Ajdovščina želi s tem sprejemom in priznanjem pokazati uspešnim občanom, da spoštuje in ceni njihovo delo, uspehe in dosežke. Letos sem bila med številnimi uspešnimi Ajdovci  tudi sama kot Vinska kraljica Slovenije, za kar se domači občini zahvaljujem.

Letošnjemu sprejemu najuspešnejših se je pridružilo tudi vino, ki je eden izmed uspešnih in pomembnih gradnikov naše občine, ki pomembno zaznamuje življenje, delo in prosti čas velikega dela občanov. Občina Ajdovščina je s podeljevanjem listin odločnosti vino postavila ob bok najuspešnejšim in mu tako namenila čast in mesto, ki si ga odlično ajdovsko vino tudi zasluži.

Listine odločnosti je prejelo osem najboljših vin: pinela 2013  in planta bela 2011 s  Posestva Štokelj, zelen 2013 in merlot 2011 s Posestva Ferjančič, laški rizling 2013 s Kmetije Kobal, chardonnay 2013 pridelovalca Štefana Kobala, cabernet sauvignon  2011 pridelovalca Darka Poljšaka  in barbera 2011 pridelovalca Vina Sveti Martin. Prav slednje vino, barbera 2011, je bila izbrana za protokolarno vino Občine Ajdovščina.

Priznanja iz rok domače občine so lepa spodbuda za nadaljnje delo.

več fotografij

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s