Ljubljanska vinska pot – Vinorodna dežela Primorska

DSC_2945Ulice našega glavnega mesta so bile spet vinsko obarvane! Ljubljanska vinska pot je prireditev, ki že vrsto let v Ljubljano prinaša slovenske vinske zgodbe. Letošnje leto je program še posebej bogat, saj se bo skozi leto v sklopu Ljubljanske vinske poti zvrstilo kar šest različnih prireditev – vse na ljubljanskih ulicah!

Začeli smo že maja s predstavitvijo vinorodne dežele Primorske. Namen dogodka je promocija primorskih vin in ostalih dobrot. Zastopana so bila vina vseh štirih vinorodnih okolišev Primorske – Brda, Vipavska dolina, Kras in Slovenska Istra. Obiskovalcem smo vinarji predstavljali pinelo, zelen, jakot, teran, refošk in še mnoge druge primorske posebnosti! Ponudbo so dopolnile briške in vipavske češnje, istrski tartufi in kraški pršut! Živahno dogajanje na ulicah Ljubljane je obiskovalcem pobliže predstavilo vinorodno deželo Primorsko in njeno raznovrstno ponudbo.

Naslednja vinska pot, imenovana Poletna vinska razvajanja, bo potekala 14. junija. Na prireditvi se bodo predstavila vina vseh slovenskih vinorodnih dežel, samo promocijo vin pa bo spremljalo tudi pestro dogajanje! Vinska kraljica Slovenije bom tam, pa vi?

DSC_2967

DSC_2955

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s