7. Študentski festival vin Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo

V Sloveniji imamo veliko vinsko obarvanih prireditev in festivalov vin, vendar je bil ta, v Vipavi na Visoki šoli za vinogradništvo in vinarstvo, gotovo nekaj posebnega.. Svoja vina, znanje in veščine predstavitve so pokazali študentje,  mladi vinogradniki in vinarji, ki so šele na začetku svoje vinske poti. Verjamem, da njihova pot do uspeha ne bo lahka, kljub temu da imajo odlično popotnico – večina izmed njih je namreč prevzela in nadaljevala dolgoletno družinsko tradicijo pridelave vina in to dragoceno dediščino nadgradila s strokovnim znanjem pridobljenim na visoki šoli.

DSC_3125Pred uradno otvoritvijo festivala je potekalo strokovno predavanje dr. Marijana Bubole z Inštituta za poljedelstvo in turizem v Poreču, ki nam je predstavil najnovejše rezultate raziskave o zgodnjem  odstranjevanju listov v predelu grozdov.Po zanimivem predavanju je sledila uradna otvoritev, kjer smo študente nagovorili rektor Univerze v Novi Gorici, prof.dr. Danilo Zavrtanik, dekan Politehnike v Reki prof.dr. Dušan Rudić in Vinske kraljica Slovenije. Nato pa so seveda sledile pokušine študentskih vin! Obiskovalci smo bili še posebej pozorni na sam pristop, strokovnost in znanje študentov pri predstavitvi vin, saj je potekalo tudi ocenjevanje najboljše predstavitve vin. Vipavskim študentom so se letos pridružili tudi kolegi z Reke, saj organizatorji želijo študentski festival počasi razširiti tudi z mednarodno udeležbo!

DSC_3146

S svojimi vini smo se predstavile tudi Vinske kraljice.

DSC_3138

Mladi vinogradniki in vinarji so se izkazali s svojimi vini ter s samo predstavitvijo in pristopom do gostov, tako da za slovensko vinsko prihodnost ni treba skrbeti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s