Teden cvička

Tradicionalna dolenjska prireditev se je po dolgih letih vrnila v idilično Kostanjevico na Krki. V sklopu tridnevne prireditve cvičku na čast se zvrstijo tradicionalna povorka, ki je bila letos posebej obsežna in zanimiva, kronanje novega kralja cvička in cvičkove princese ter podelitev priznanj najboljšim vinom z Dolenjske. Vse dogajanje spremlja pester kulturno zabavni program.Vinska kraljica Slovenije sem se udeležila izbora nove cvičkove princese. Sedaj že bivša cvičkova princesa Andreja Simeonov je za vinske kraljice pripravila poseben celodnevni izlet po lepi Dolenjski.

2008-01-09 09.16.39 Vinske kraljice smo si ogledale grad Sevnica, Andrejino domačo vas Malkovec, pokušale odlična vina v Vinski kleti Krško ter se razvajale s kulinariko in vini v zidanici kralja cvička 2013 Robija Jarkoviča.

Vrhunec dneva pa je gotovo bil izbor nove 16. cvičkove princese! Izmed štirih kandidatk je na javnem izboru največ znanja s področja vinogradništva in vinarstva pokazala Maja Žibert in tako postala cvičkova princesa 2014. Vinska kraljica Slovenije sem imela čast, da sem ‘odkronala’ Andrejo in zbrane nagovorila ter novi princesi zaželela vse dobro in veliko uspehov pri promociji tega dolenjskega posebneža!

Goran Rovan 65111236_gr658809

 

foto: Goran Rovan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s