Druženje hrane in vina v Jakobskem Dolu

Društvo kmečkih žena Jakob je društvo izjemno aktivnih kmečkih žena, ki že vrsto let pripravljajo prav poseben večer, v katerem se odličnemu jakobskemu vinu pridruži odlična domača hrana, ki jo članice društva seveda same pripravijo in postrežejo gostom.IMG_3285  IMG_3270

Tudi letos, na že 14. Druženju hrane in vina, so kmečke žene goste razvajale z večerjo s petimi hodi in predstavile domače tradicionalne jedi, ki so jih nadgradile s svežimi idejami. Za vinsko karto, opis vin in prijetno vodenje večera je poskrbela ga. Tadeja Vodovnik Plevnik, ki je k jedem izbrala vina vinogradnikov Turistično – vinogradniškega društva Jakob, ki so na društvenem ocenjevanju dosegla najvišje ocene. Med večerjo smo gostje lahko uživali  tudi v glasbenih nastopih domačinov, ki so poskrbeli za še prijetnejše vzdušje.

IMG_3266  Lojze PodobnikVinska kraljica Slovenije sem imela tokrat prav posebno vlogo, saj sem otrokom in vsem gostom večera prebrala ljudsko legendo o jakobskem vinogradništvu in velikanu Viliju.

IMG_3281Članice društva pa so skupaj z vinarji pripravile tudi razstavo domačih pridelkov in izdelkov ter vse goste razveselile z lepim darilcem, ki nas bo spominjal na lepo druženje hrane in vina v Jakobskem Dolu.

 

 

Druženja v Jakobskem Dolu se je udeležila tudi  Kmetica leta 2013, ga. Marija Podobnik!

 

foto: Lojze Podobnik

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s