Otvoritev 40. jubilejnega odprtega državnega ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona

DSC_3637Ob jubilejni otvoritvi 40. ocenjevanja kakovosti vin Vino Slovenija Gornja Radgona so se na Pomurskem sejmu zbrali vsi, ki so pomembno oblikovali preteklost tega največjega slovenskega ocenjevanja vin ter seveda vsi, ki še vedno aktivno sooblikujejo sedanjost ter snujejo prihodnost tradicionalnega ocenjevanja. Tradicija ocenjevanja, ki se vsako leto preobleče v sodobnejšo preobleko, je zelo pomembna tudi za institucijo Vinska kraljica Slovenije, ki je neposredno povezana s strokovnim vseslovenskim ocenjevanjem vin, saj mu daje prav poseben pečat, predvsem s promocijo vin, ki so okronana z medaljami in šampionskimi nazivi. Vinska kraljica Slovenije skrbi za prepoznavnost odličnega slovenskega vina, spodbuja ohranjanja naše vinogradniške kulture in tradicije, širi kulturo uživanja vina med ljubitelji žlahtne kapljice, mladino ter med ljubitelji vsega dobrega, kar naša dežela ponuja. Zvesta in nepogrešljiva sopotnika pri izpolnjevanju častnega poslanstva sta Vino Slovenija Gornja Radgona ter Kmetijsko-živilski sejem AGRA, ki si z roko v roki z Vinsko kraljico Slovenije prizadevajo za boljšo vinsko prihodnost, ki je gotovo svetlejša v siju radgonskih medalj  in šampionov.

DSC_3602 DSC_3612

Skupaj z gosti smo nazdravili štiridesetim letom uspehov, nato pa si ogledali radgonski muzej Špital in se razvajali s peninami v kleti Radgonske gorice. Strokovne komisije pa so takoj pričele s tri dnevnim ocenjevanjem skoraj petstotih vzorcev vin s Slovenije in tujine.

DSC_3624

Medalje in šampione bodo nagrajeni vinarji in vinogradniki prejeli na Dnevu vinarjev, 26. avgusta 2014, v okviru Kmetijsko-živilskega sejma AGRA.

Rezultati Jubilejnega 40. Ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s