Dan vinogradnikov in vinarjev na AGRI

Sejemski torek je najpomembnejši dan za Vinsko kraljico Slovenije, saj je ta dan na AGRI posvečen vinogradnikom in vinarjem! Pomurski sejem je za vinogradnike in vinarje pripravil pester program predavanj in srečanj, v Vinskem hramu pa so bile za vse obiskovalce pripravljene pokušine številnih nagrajenih vin.

torek3Vinska kraljica Slovenije sem Dan vinogradnikov in vinarjev začela na Jutranji kavi z ministrom g. Dejanom Židanom, kjer sem na razstavnem prostoru Ministrstva za kmetijstvo in okolje kavo pila ob sproščenem klepetu z ministrom in številni vinogradniki, vinarji, vinskimi poznavalci…

Po jutranji kavi pa so me v Vinskem hramu že pričakali člani Evropskega reda vitezov vina, ki so se z veseljem srečali in degustirali izbrana vina. Kasneje sem pozdravila tudi člane Združenja slovenskega reda vitezov vina in nato nazdravila še s kolegi sommelieri, katerim je na AGRI tudi posvečen torkov dan. Ob predstavitvi in pokušini vin iz ekološko pridelanega grozdja so se nam v hramu pridružile tudi dekleta, ki so imele čast nositi krono Vinske kraljice  Slovenije, saj Pomurski sejem, kot nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije, vsako leto na ta dan organizira tudi srečanje vseh dotedanjih kraljic.

tork3 torek2

V kraljevski družbi sem nato pričakala enega najpomembnejših dogodkov kmetijsko-živilskega sejma AGRA – Svečane razglasitve rezultatov in podelitev medalj 40. jubilejnega odprtega državnega ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona. Z največjim ponosom sem nagovorila vinogradnike in vinarje, ki so prišli po plačilo za svoj trud, po nagrado za svoja prizadevanja in po potrditev, da so na pravi poti – po medalje in šampionske nazive! Skupaj z g. Janezom Erjavcem, z go. Tanjo Strniša ter z g. Mojmirom Wondro smo prejemnikom medalj in šampionskih nazivov čestitali in jim zaželeli vse dobro na njihovi vinogradniški poti.

ps11Po slovesnosti smo v Vinskem hramu nazdravili uspehom s šampionskimi vini, Vinska kraljica Slovenije pa sem za zaključek Dneva vinogradnikov in vinarjev izvedla prvi strel na nogometni tekmi med Slovensko vinsko reprezentanco in slovenskimi glasbeniki. O zmagovalcu ni treba ugibati!

 

Foto: Fotolens.si

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s