Sreda v znamenju slovenskega zadružništva

Ta dan je na AGRI posvečen slovenskim zadružnikom, zato je bilo dogajanje še posebej aktivno prav na področju zadružništva. Podelitev priznanj Zadružne zveze Slovenije je bil osrednji dogodek, ki sem se ga udeležila tudi Vinska kraljica Slovenije. Ob slovesni priložnosti so zadružnike nagovorili predsednik ZZS Peter Vrisk, minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan, predsednik Državnega sveta, Mitja Bervar in predsednik vlade, dr. Miro Cerar. Vsi govorniki so poudarili velik pomen zadružništva in povezovanja posebno v današnjih časih, ko je naša država ne samo v gospodarski krizi, ampak tudi v krizi vrednot, saj nam delo, poštenje in sodelovanje nista več najvišji vrednoti. Letna priznanja za prispevek k razvoju slovenskega zadružništva je prejelo 19 zadružnic in zadružnikov, podelili so tudi priznanje za trajen prispevek k razvoju ter priznanje ob posebni priložnosti. Vinska kraljica Slovenije sem vesela, da sem bila lahko del slovesnosti in tako podprla slovensko zadružništvo ter povezovanje znotraj kmetijstva!

zzsPo podelitvi priznanj sem se sprehodila se skozi halo B, ki je imela razstavni prostor Zadružna zveza Slovenije, območne obrtne zbornice, strokovne institucije ter Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije in ČZD Kmečki Glas.

s kmetije za vas2014Prav slednji instituciji pa sta že pred dvajsetimi leti skupaj oblikovali projekt S kmetije za vas, v sklopu katerega strokovna komisija ocenjuje izvirnost, kvaliteto in urejenost ponudbe slovenskih kmetij. Rezultate in z njimi zmagovalce projekta so razglasili na predzadnji dan AGRE. Na zaključku akcije in podelitvi priznanj sodelujočim kmetijam sem sodelovala tudi Vinska kraljica Slovenije in z veseljem nagovorila kmete in kmetice, ki z ljubeznijo in velikim zagonom pridelujejo in predelujejo, kar naša slovenska zemlja ponuja! Taki projekti in take nagrade so gotovo odlična spodbuda za razvoj in nadgradnjo slovenskih pridelkov!

20140824_113230Obiskala sem tudi razstavni prostor zvestega pokrovitelja Vinske kraljice Slovenije Avto Rajh in se tokrat posvetila spoznavanju posebneža Citroën C4 Cactus, saj mi je avtomobil  in vse njegove zanimive plati iz prve roke predstavil generalni direktor Citroën Slovenija, ki je obiskal razstavni prostor Avto Rajh.

 

Foto: ZZS, KGZS, Avto Rajh

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s