Prvi mošt VINAKOPER

ekoper ekp2

Klet VINAKOPER nas je prva razveselila s sladkim moštom in to že konec avgusta! Na koprski tržnici smo nazdravili z rumenim muškatom, s katerim so začeli letošnjo trgatev. Ob nazdravljanju s prvem moštu letnika 2014 so se zvrstili glasbeni in kulturni nastopi, predsednik uprave g. Nevijo Pucer ter glavni enolog kleti VINAKOPER g. Boštjan Zidar pa sta ocenila trgatev ter  pridelek letošnjega letnika. Čeprav je letos grozdje videlo premalo sonca, pa so v vinorodnem okolišu Slovenska Istra in v vinogradih VINAKOPER vseeno uspeli pridelati zdravo grozdje, iz katerega bodo gotovo pridelali odlično vino.

ekpPo pozdravih Vinske kraljice Slovenije in Vinske kraljice Slovenske Istre so Šavrinke in Šavrini z vozom pripeljali mošt rumenega muškata, s katerim smo nazdravili novemu letniku. Obiskovalci so se posladkali z dišečim moštom in hitro izpraznili sode, kar je samo še dokaz več, da je mošt res okusen!

Za zaključek pa smo v Hiši Refoška z ekipo VINAKOPER nazdravili še z novostjo –  penino Capris Rose, ki je odlična osvežitev ob toplem avgustovskem dnevu!

ekp11 maarija k

foto: ekoper.si, Marija Kerkez

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s