Vinska trgatev v Vojniku

Tudi v Vojniku so pričeli s trgatvijo letnika 2014! Ob tej priložnosti so pripravili res bogat program z veliko dogajanja, ki je vključeval obiranje potomke Stare trte, tekmovanja za najtežji in najslajši grozd, tekmovanje v praženju krompirja, dobrodelno dražbo….

DSC_0333 DSC_0365

Začeli smo s trgatvijo potomke Stare trte, ki lepo raste pred občinsko stavbo in zanjo pridno skrbijo člani Vinogradniško vinarskega društva občine Vojnik. Zasluga za lep pridelek gre seveda skrbnemu gospodarju in vinogradniku. Letošnji pridelek potomke Stare trte gre skupaj z darovi vinogradnikov v skupno predelavo vina Vojničan, ki zori v kleti občinske stavbe Vojnik.

DSC_0391Po trgatvi je sledilo tekmovanje v praženju krompirja in tudi Vinska kraljica Slovenije sem imela mesto v ocenjevalni komisiji. Po degustaciji smo se člani komisije le težko določili za enega zmagovalca, saj so bili praženi krompirji vseh šestih sodelujočih ekip zelo okusni in predvsem zelo različni. Nagrad niso prejeli le kuharji, ampak tudi vinogradniki, ki so pridelali najslajši in najtežji grozd. Veliko zanimanja je požela dobrodelna dražba »županovega vrčka« – izdelka, ki ga je župan g. Benedikt Podergajs  izdelal v delavnici z otroki OŠ Vojnik. Zbrani so se izkazali in z dražbo zbrali lepo vsoto, ki gre za OŠ Vojnik, kjer bodo z zbranimi sredstvi pomagali otrokom iz finančno ogroženih družin.

Pripravili so res lepo presenečenj in preizkušenj tudi za Vinsko kraljico Slovenije, saj sem morala z zavezanimi očmi, po okusu prepoznati različne sorte grozdja. Naloga je bila pravi izziv, saj je samo na podlagi okusa res težko prepoznati različne sorte , vendar sem ob majhni pomoči preizkus uspešno opravila.

DSC_0421 DSC_0535

V Vojniku sem preživela še en lep dan med vinarji in vinogradniki, ki so veseli, zagnani in predani ljudje!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s