17. Slovenski festival vin

Slovenski festival vin je osrednji vinski dogodek v Sloveniji, ki na enem mestu zbere vinarje, vinogradnike, ljubitelje vin, vinske poznavalce… Festival, je skozi svojih mladostnih 17 let pridobil zrelo podobo in ozadje, ki omogoča kar najboljšo predstavitev slovenskih vin in z njimi vinarjev ter snovalcev zgodb za vsako steklenico vino. Skozi 17 let je ekipa organizatorjev nabrala dovolj izkušenj, da lahko na festivalu predstavljena vina zasijejo v najboljši luči. Poleg tega, pa je festival še vedno dovolj mlad in daje prostor novim ideja.

_JJJ9876 10610737_627540480701541_7974572157577849923_n

Zato festival vin že sedmo leto spremlja Festival kulinarike, ki popestri in dogradi vinsko zgodbo Slovenskega festivala vin. Vsako leto pa festivalsko dogajanje spremljajo tudi delavnice, kjer lahko obiskovalci poglobijo svoje znanje in vedenje na vinskem področju. In ker sta Vinska kraljica Slovenije in Slovenski festival vin rastla skoraj istočasno, je imela Vinska kraljica Slovenije prav posebno mesto v  osrednjem slovenskem vinskem dogajanju. Pripravili smo dve delavnici Kraljevskih vin, kjer so svoja vina predstavile Vinske kraljice Slovenije! Izvirno so predstavile svojo kraljevsko izkušnjo ter svoja protokolarna vina, ki smo jih na delavnici tudi ponudili udeležencem. Zanimive zgodbe, izkušnje in pogledi na kraljevanje so navdušili številne udeležence kraljevske delavnice.

_JJJ0051 _JJJ0036

_JJJ0744 _JJJ0041

Slovenski festival vin je ponovno v eni skupni vinski zgodbi združil najboljša slovenska vina, zveste vinoljubce, vinske strokovnjake in vinarje ter tako ponudil priložnost za spoznavanje novih vin pa tudi za iskanje novih idej in ohranjanje vezi – v prijetnem ambientu in še boljši družbi vrhunskih vin in kulinarike.

_JJJ0792

 

 foto: Jana Jocif

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s